Boerengolf

12.30 was het verzamelen bij de speeltuin.
We waren bijna compleet, we stonden nog op 2 personen te wachten maar ter vergeefs.
Marijke is gaan bellen en ze zeiden dat ze op het laatste moment verhindert waren (toch wel jammer dat ze niet even afgemeld hebben), dus om 12.45 uur op weg naar de golf baan aan de andere kant van de A2.
Daar hebben we de fietsen weg gezet voor de koeien stal. Even op de achter blijvers gewacht. We konden met z’n allen een stukje verder lopen en daar zelf de koffie, thee of ranja met cake pakken. We hadden een groep van 17 personen.
Even lootjes trekken om er 4 groepen van temaken.
Iedereen moest samen een naam kiezen voor hun groep.
Koffie, thee en ranja op gedronken en snel de laarzen aan (als je die niet had kon je die uit een grote container pakken als je dat wilde en was niet verplicht). Er was er zelfs een op houten klompen. En na het omkleden de wei in! We werden eerst gewaarschuwd voor het witte draad, daar staat namelijk prik op (stroom).
In de wei kregen we uitleg en elk team moest 1 bal en 1 klomp aan een stik pakken. Twee ploegen mochten blijven staan en twee ploegen gingen naar de volgende vlag (om elkaar niet in de weg telopen).
Je moet met de klompen stik de bal zover mogelijk naar de volgende vlag slaan (om zijn buurt) en met zomin mogelijk aantal slagen de bal in dat gat (bij de vlag) te slaan.
Je moest wel oppassen voor de obstakels zoals de sloten, koeien, mensen en de hond die af en toe even door het veld gerend kwam.
Joke sloeg op weg naar de eerste vlag de bal al in de sloot en moest hem er met de hand uit halen dus al een extra punt erbij.
Even later was Gerard alvast naar voren gelopen en hij stond goed aan de kant dacht hij, toen was Jordy aan de slag en sloeg de bal tegen h’m aan.
Na slootje te hebben gesprongen en naar de volgende gat gelopen te hebben, komen ze er achter dat je het beste kunt slaan met de punt van de klomp. Dan komt de bal het verste. Maar dan moet je de bal ook wel goed raken, en niet mis slaan! Natuurlijk wat wel gebeurde. Even een paar vlaggen en sloten afgewerkt te hebben, was er pauze. De eerste groep was al aan de drank, en wij hadden de tas met de chips bij ons. even wat bij babbelen en ze gingen weer verder. Wij hebben nog even gewacht om hun niet in de weg telopen. Toen we verder konden dachten Arjan, Jordy en Johan slim te zijn en een stuk wei af te snijden om vanaf die plek de bal over de sloot te slaan. Maar helaas er lag een mooie brede en natte sloot waar de bal in kwam. En nu moeten ze de bal er weer uit zien te krijgen. Toen eindelijk de bal uit het water gehaald was, is Arjan erover heen gesprongen. Jordy had het ook geprobeerd maar die belande in de brandnetels. Maar ja, hij was wel droog aan de andere kant.
Wij stonden al aan de andere kant te wachten omdat wij zo slim waren om te lopen.
Na het hoge gras door geslagen te zijn, kwamen we in de koeien wei, dus pas op voor de koeien en de vlaaien.(Gerard had hem te laat gezien dus stapte hij er met zijn schoenen midden in, hij rook nog erg vers). Als je een koe raakt krijg je 10 strafpunten extra.
Aan het einde (het begin voor ons) gekomen en alles weer terug gezet zijn we terug gelopen en hebben daar wat gedronken. We hebben nog op de andere groep gewacht die er ook spoedig aankwamen.
De uitslag werd bekent gemaakt door een van de mensen daar (met de minste punten).
Groep 4 (Sneeuwwitje) Jennifer, Patrick, Marijke en Demi werden 1e en kregen een oorkonde en ze mochten een koe kussen
Groep 3 (De Baltrappers) Stephanie, Marianne, Mathijs en Mike werden 2e
Groep 1 (Ikke Joke) Kees, Ingrid, Joke en Gerard werden 3e
en groep 2 (De Klompen) Johan, Arjan, Jordy en Pascalle werden 4e.
Nadat je je drankje op had, gingen de eerste per fiets weer naar huis.
Ik denk dat de meeste het heel leuk gevonden hebben en weer een ervaring rijker zijn.
We hadden het weer ook goed mee. Het was droog, af en toe scheen de zon en dan was het lekker warm.
Helaas kon ik niet mee slaan (ik heb voor een groep geschreven) maar ik heb er wel lol in gehad.

Groetjes Lidy.
en bedankt activiteiten commissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *