Rondvaart door Den Bosch

Het spreekwoord zegt: “beter laat dan nooit” en “wie wat beloofd, doet dat”. Daarom hierbij het beloofde verslag van het uitstapje op 1 april 2007; een rondvaart en wandeling in ‘s-Hertogenbosch.

De organisatie was in handen van Marijke van Beek en Ingrid van Veen. Een garantie dat alles goed zou verlopen. Dank aan deze dames die ondanks een druk bezet leven zich op deze manier inzetten voor onze buurtvereniging. Voor Jan en mij de eerste maal dat we een rondvaart over De Dieze en een stadswandeling zouden maken.
Want hoe dichter iets moois bij huis …………….!!!!!

Rondom 12 uur zijn de 16 deelnemers met auto’s vanaf de Rozengaard vertrokken.
De zon liet zich van zijn beste kant zien, dus bij aankomst in ‘s-Hertogenbosch was een kopje koffie op een terras in afwachting van de boot een zeer aangename bezigheid.
Om 3 uur vertrok de voor ons gereserveerde boot voor de historische rondvaart over De Dieze.

De gids, annex kapitein van de boot, wist ons zeer interessante wetenswaardigheden te vertellen over de geschiedenis van De Dieze die voor den Bosch in het verleden en het heden een zeer grote rol heeft gespeeld en speelt.
Na ruim 1 uur was de boot weer terug bij de aanlegsteiger aan De Uilenburg en stond de gids die ons zou begeleiden op Cultuurhistorische stadswandeling ons al op te wachten.
In 1½ uur heeft deze gids ons vele mooie historische panden laten zien en zijn we in straatjes en steegjes geweest die voor de meesten van ons onbekend waren.
Naast alle historische wetenswaardigheden werd de vrolijke noot niet vergeten. De verhalen over “Janus kiepoog” blijven amusant.

Tot slot van de dag ontbrak de Bossche traditie niet. Koffie met een chocoladebol van Bakker de Groot. Heel lekker op een gezellig terras met gezellige mensen en lekker weer.
Een heerlijke dag!

Mieke Siemerink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *